Ekim 11, 2007

de bok is los

yok, "adam sicti" manasinda degil, "yilin sevdiginiz zamani geldi, herfstbok piyasaya cikti" manasinda. yazin soguk ve hafif ickilerinden sonra artik sert ickilere donme zamanin geldigine delalet herfstbok benim icin. kendisi surup gibi ama bir beyaz bira gibi hafif degil elbette.
artik gecen yildan bir sekilde yirtmis single maltlarin tozunu alma, muzik arsivinin budakli kisimlarina bakma zamani. rengine kurban oldugum herfstbok erken kararan havaya da yapraktan rengi donmus caddelere de yakisiyor.
"e usta hani raki yaziyordun sen, bira nerden cikti" diyorsundur. dersin sen, dil pabuc gibi masallah. bu mevsimde rakiyi lufer kiyisindakilere sor sen simdilik, onumuzdeki ay, yani bir tasinma macerasindan daha sonra anlatirim sana lufersiz mevsimde raki icmenin inceliklerini.

4 Comments:

Anonymous Adsız said...

Hi!
I found your blog very interesting, realy nice blog.
Take a look at mine.

Göl olsa tuttuydu mayayı!

Ekim 17, 2007 5:45 ÖS  
Blogger david santos said...

Nice blog, very interesting, have a good day

Congratulations for Turkey to have last to the phase of the championship of soccer of the Europe

Kasım 22, 2007 8:07 ÖS  
Blogger Unknown said...

Hem raki, hem bira icilecekse, hangisi once gelmeli? Raki icip, birayla mi ayilma(ma)li, yoksa birayla ortam hazirlanip, rakiyla mi cila cekilmeli? Sorular, sorular...

www.elifsavas.com/blog

Kasım 24, 2007 12:09 ÖÖ  
Blogger koray said...

sayin pabuc dil valla yazicaz yazmasina da bir turlu oturup bira fotograflarini toparlayamadik hala. bu arada yaslandirilmis (25 yil ve daha eski) biralar ictik gecenlerde; demek ki o gol daha cok maya kaldirir :)

raki ve bira ve dahi sarap birlikteliginde birkac yardimci husus olabilir -kesin kural vardir diyemem:
- cok raki uzeri az biradan kimseye zarar gelmez
- yemeklik kadar raki uzerine biradan da kimseye zarar gelmez
- bira uzerine raki mevsim yaz ise, o sirada yoldan gelmis susamislar varsa, meze hazirlarken dur iki bira iceyim yahu diyen varsa olur.

netekim bu islerin altin kurali olsa olsa "insanin cani ne cekiyorsa o ona iyidir" cumlesinde saklidir. can cektikce icilir, fazla geldikce durulur.

david santos biraderim, muito obrigado

Kasım 26, 2007 9:31 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home